„Drodzy przyjaciele, niezapomnianym spotkaniem z Panem Jezusem jest bez wątpienia Pierwsza Komunia Święta, dzień który wspomina się jako jeden z najpiękniejszych w życiu… Eucharystia, ustanowiona przez Chrystusa w przeddzień Jego Męki, podczas Ostatniej Wieczerzy, jest Sakramentem Nowego Przymierza, jest największym z Sakramentów. W tym Sakramencie Pan Jezus pod postaciami chleba i wina staje się pokarmem naszych dusz. Dzieci po raz pierwszy przyjmują ten Sakrament uroczyście – właśnie w dniu Pierwszej Komunii Świętej – ażeby potem móc Go przyjmować jak najczęściej i w ten sposób pozostawać w zażyłej przyjaźni z Panem Jezusem.”

List do dzieci w Roku Rodziny (1994) – Jan Paweł II

Przyjęcie komunijne to ogromne kulinarne wyzwanie. Pozwól nam przygotować je za Ciebie. W klimatycznych wnętrzach Restauracji Malinowy Las zorganizujemy dla Twojej rodziny niezapomnianą I Komunię Św.

Zestaw I

Zupa
Rosół z makaronem
Danie główne
Rolada śląska, tradycyjny kotlet schabowy, udko z kurczaka, pieczeń wieprzowa w sosie (2 por/os.)
Dodatki
Ziemniaki, kluski śląskie
Deser
Lody z gorącymi malinami
Zimna płyta
Półmisek mięs pieczonych i wędlin
Deska serów
Sałatka jarzynowa, brokułowa
Galaretka drobiowa
Ryba na kwaśno
Pieczywo, masło
Napoje
Kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna

Zestaw II

Zupa
Barszcz z mięsnymi kołdunami
Danie główne
Rolada śląska, tradycyjny kotlet schabowy, faszerowane udko z kurczaka, pikantne pałeczki (2 por/os.)
Dodatki
Ziemniaki, kluski śląskie
Deser
Lody z owocami i bitą śmietaną
Zimna płyta
Półmisek mięs pieczonych i wędlin
Deska serów
Sałatka jarzynowa, wiosenna
Galaretka drobiowa
Ryba na kwaśno
Ryba po grecku
Pieczywo, masło
Ciepła kolacja
Szaszłyk podany z opiekanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty
Napoje
Kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna

Zestaw III

Zupa
Krem z brokułów
Danie główne
Rolada śląska, tradycyjny kotlet schabowy, filet z kurczaka z serem i pieczarkami, schabowa sakiewka ze
szpinakiem (2,5 por/os.)
Dodatki
Ziemniaki, kluski śląskie
Deser
Lody z owocami i bitą śmietaną
Zimna płyta
Półmisek mięs pieczonych i wędlin
Deska serów
Sałatka jarzynowa, wiosenna, brokułowa
Galaretka drobiowa
Rożki z szynki w galarecie
Ryba na kwaśno
Ryba po grecku
Jajka faszerowane
Pieczywo, masło
Ciepła kolacja:
Drobiowy szwajcar z frytkami i zestawem surówek
Napoje
Kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna